استراتژی‌های مدیریت کیفیت خدمات با رویکرد ارتقای حکمرانی هوشمند منابع انسانی: شناسایی و اولویت‌بندی ابعاد تعیین‌کننده آن (مطالعه موردی: دادگستری ایلام) - گراوند ایوب; غلامی بهمن; فرج‌اللهی مقدم حمزه; موسوی ندروند سید حسن (توسعه فردی و تحول سازمانی)
هدف این پژوهش شناسایی و اولویت‌بندی ابعاد تعیین‌کننده استراتژی‌های مدیریت کیفیت خدمات با رویکرد ارتقای حکمرانی هوشمند منابع انسانی در دادگستری ایلام بود. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش، توصیفی–اکتشافی و آمیخته بود. جامعه پژوهش شامل خبرگان، مدیران و سیاست‌گذاران حوزه منابع انسانی دادگستری ایلام بود که 15 نفر از آنان به روش نمونه‌گیری هدفمند انتخاب شدند. داده‌ها از طریق مطالعه اسنادی، مصاحبه‌های نیمه‌ساختاریافته، تکنیک دلفی، پرسشنامه پانل دلفی و پرسشنامه مقایسات زوجی گردآوری شد. برای شناسایی ابعاد از تکنیک دلفی و برای اولویت‌بندی از فرایند تحلیل سلسله‌مراتبی (AHP) با بهره‌گیری از نرم‌افزار Expert Choice استفاده شد. نتایج نشان داد هفت بعد اصلی شامل آمار و اطلاعات هوشمند، مدیریت هوشمند هزینه‌ها، برنامه‌ریزی هوشمند، مدیریت نظام پاداش و پاسخگویی هوشمند، کارایی و اثربخشی هوشمند، عملکرد هوشمند سازمانی و توسعه زیرساخت‌های تخصصی نرم‌افزاری و سخت‌افزاری به عنوان ابعاد تعیین‌کننده شناسایی شدند. اولویت‌بندی ابعاد نشان داد مدیریت نظام پاداش و پاسخگویی هوشمند (0.1553) در رتبه نخست، عملکرد هوشمند سازمانی (0.1507) در رتبه دوم و برنامه‌ریزی هوشمند (0.1461) در رتبه سوم قرار گرفتند. همچنین نرخ سازگاری 0.005 حاکی از اعتبار و انسجام مناسب قضاوت‌های خبرگان بود. یافته‌ها بیانگر آن است که ارتقای حکمرانی هوشمند منابع انسانی در سازمان‌های قضایی بیش از هر چیز به استقرار نظام‌های هوشمند پاداش، پاسخگویی و مدیریت عملکرد وابسته است. توجه همزمان به برنامه‌ریزی هوشمند، زیرساخت‌های فناورانه و سازوکارهای داده‌محور می‌تواند کیفیت خدمات را بهبود بخشیده و اثربخشی تصمیم‌های مدیریتی را افزایش دهد.