طراحی مدل پیاده‌سازی خط‌مشی‌های سیاست اقتصاد مقاومتی در قوه‌ قضاییه - شهریاری محمدرضا; روستا علیرضا; محبی سراج الدین (توسعه فردی و تحول سازمانی)
در شرایط پیچیده کنونی که اقتصاد کشور با چالش‌های ناشی از تحریم‌ها و نوسانات بین‌المللی مواجه است، قوه قضاییه به عنوان نهاد حاکمیتی کلیدی می‌تواند با اتخاذ خط‌مشی‌های کارآمد، نقش تعیین‌کننده‌ای در تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی ایفا نماید. لذا، پژوهش حاضر با هدف ارائه و اعتبار سنجی مدل پیاده‌سازی خط‌مشی‌های سیاست اقتصاد مقاومتی در قوه‌ قضاییه انجام شده است. روش پژوهش برحسب نوع داده‌، کمی از نوع ماهیت اکتشافی و از نظر هدف کاربردی است. مشارکت کنندگان خبرگان تعداد 14 شامل اساتید و خبرگان‌ خط مشی گذاری در سیاست اقتصاد مقاومتی در قوه قضاییه هستند. که به‌روش نمونه‌گیری غیراحتمالی هدفمند انتخاب شدند. پایایی کیفی آن از طریق پایایی بازآزمون سنجیده شد. روش تجزیه و تحلیل در چند مرحله متوالی انجام‌شده است. در مرحله اول جهت شناسایی مولفه‌های الگو، از روش کیفی و مصاحبه‌های نیمه ساختاریافته از تحلیل مضمون و از نرم‌افزار مکس‌کیودا 2020 استفاده شده است. نهایت، یافته‌های بخش کیفی 10 مضمون سازمان دهنده، حکمرانی، فرآیند طراحی و اجرا، پایداری، پویایی و انعطاف پذیری اقتصادی، اقتصاد دانش بنیان، توانمند سازی، همکاری و مشارکت، موانع، برون گرا بودن هوشمندانه، درون زا بودن اقتصاد شناسایی شد. یافته‌ها حاکی از آن است که مدل پیشنهادی می‌تواند کارایی قوه قضاییه را در شرایط تحریمی به‌طور معناداری افزایش دهد. در نهایت، این مطالعه الگویی بومی ارائه می‌دهد که قابلیت تعمیم به سایر نهادهای حاکمیتی برای تقویت اقتصاد مقاومتی را داراست.