الگوی سیستم مدیریت دانش با رویکرد توسعه ظرفیت نوآوری در سازمان ثبت اسناد و املاک با رویکرد کیفی تحلیل مضمون - عباسیان مسلم; تودار سید رسول; زارعی هاجر (توسعه فردی و تحول سازمانی)
هدف این پژوهش شناسایی و ارائه الگویی از سیستم مدیریت دانش با رویکرد توسعه ظرفیت نوآوری در سازمان ثبت اسناد و املاک می‌باشد. این پژوهش از نوع توصیفی ـ تحلیلی با رویکرد استقرایی ـ قیاسی و بر اساس روش کیفی تحلیل مضمون انجام شد. جامعه آماری شامل 14 نفر از مدیران خبره سازمان ثبت اسناد و املاک استان مازندران با بیش از ده سال سابقه کاری بود که با نمونه‌گیری هدفمند تا رسیدن به اشباع نظری 12 نفر انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده‌ها مصاحبه نیمه‌ساختاریافته مبتنی بر مطالعات اسنادی بود و تحلیل داده‌ها با استفاده از روش براون و کلارک (2006) و نرم‌افزار MAXQDA صورت گرفت. از تحلیل 236 کد اولیه، 98 مضمون پایه و 10 مضمون سازمان‌دهنده استخراج گردید. در نهایت، 4 مضمون فراگیر تحت عناوین فرهنگ، مدیریت، منابع و نتایج و پیامدها شناسایی شد. این مضامین نشان دادند که توسعه ظرفیت نوآوری مستلزم فرهنگ سازمانی دانش‌محور و خلاق، مدیریت راهبردی و حمایتی، بهره‌گیری از منابع انسانی و فنی کارآمد و توجه به پیامدهای عملکردی همچون رضایت ارباب‌رجوع و رشد سازمانی است. نتایج پژوهش نشان داد که استقرار یک سیستم مدیریت دانش کارآمد می‌تواند ظرفیت نوآوری سازمانی را ارتقا دهد و زمینه بهبود عملکرد، افزایش کارایی، تسهیل فرایندها و ارتقای رضایت مشتریان را فراهم سازد. بنابراین، توجه به عوامل فرهنگی، مدیریتی، منابعی و پیامدی می‌تواند الگوی پیشنهادی را در سازمان‌های خدماتی از جمله سازمان ثبت اسناد و املاک عملیاتی و اثربخش سازد.