شناسایی مؤلفه‌های مدیریت استعداد مبتنی بر حکمرانی خوب در سازمان ورزش - دوستی شکیب مرجان; امیرکبیری علیرضا; حق شناس کاشانی فریده (توسعه فردی و تحول سازمانی)
هدف این پژوهش، شناسایی و تبیین مؤلفه‌ها، ابعاد و شاخص‌های مدیریت استعداد مبتنی بر اصول حکمرانی خوب در سازمان ورزش و طراحی مدلی بومی برای بهبود نظام مدیریت سرمایه انسانی است. این پژوهش از نوع کیفی، توسعه‌ای و در چارچوب پارادایم تفسیری انجام شده است. جامعه آماری شامل مدیران ارشد و خبرگان سازمان ورزش شهر تهران بود که به‌صورت هدفمند (قضاوتی) و تا رسیدن به اشباع نظری، ۲۶ نفر از آنان برای مصاحبه نیمه‌ساختاریافته انتخاب شدند. داده‌ها از طریق مصاحبه‌های عمیق گردآوری و با روش تحلیل مضمون شش‌مرحله‌ای براون و کلارک (2006) تحلیل شدند. روایی با روش بازبینی خبرگان و مشارکت‌کنندگان و پایایی با ضریب کاپای کوهن در سه بازآزمون (0.63 تا 0.80) تأیید گردید. نتایج تحلیل مضمون منجر به شناسایی شش مضمون فراگیر شد: مدیریت تفاوت‌های نسلی مبتنی بر حکمرانی خوب، پایداری مدیریت استعداد، شناسایی استعدادها مبتنی بر شفافیت و پاسخگویی، جذب استعدادها مبتنی بر عدالت و قانون‌مداری، پرورش و برجسته‌سازی استعدادها در بستر مشارکت و پاسخگویی، و نگهداشت استعدادها همراه با ارزیابی عملکرد مبتنی بر اصول حکمرانی خوب. یافته‌ها نشان داد که شفافیت، پاسخگویی، عدالت، قانون‌مداری و پایداری اجتماعی-اقتصادی از ارکان کلیدی توسعه نظام مدیریت استعداد در سازمان ورزش محسوب می‌شوند. نتایج پژوهش بیانگر آن است که تلفیق اصول حکمرانی خوب با فرایندهای مدیریت استعداد، موجب افزایش اعتماد سازمانی، بهبود بهره‌وری منابع انسانی و پایداری عملکرد در سازمان ورزش می‌شود. مدل ارائه‌شده می‌تواند به‌عنوان چارچوبی مفهومی برای اصلاح سیاست‌های جذب، پرورش و نگهداشت استعدادها در نهادهای ورزشی به‌کار رود.