تحول سازمانی با مدل تکنولوژی های هوش مصنوعی و استراتژی های بازاریابی در صنعت بانکداری - فامیلی رامین; روستا علیرضا; احمدی شریف محمود (توسعه فردی و تحول سازمانی)
هدف پژوهش حاضر ارائه و اعتبارسنجی مدل تکنولوژی ‌های هوش مصنوعی بر روی استراتژی‌ های بازاریابی بانکداری ایران می باشد. این پژوهش از لحاظ هدف کاربردی و از نوع توصیفی - تحلیلی می ‌باشد. روش پژوهش از نوع آمیخته و در دو بخش کمی و کیفی انجام شده است. جامعه آماری این پژوهش در بخش کیفی 18 نفر از خبرگان دانشگاهی در حوزه بازرگانی و علوم بانکی و سایر رشته های مرتبط می ‌باشد که با استفاده از روش نمونه‌ گیری هدفمند و نقطه اشباع نظری 11 نفر انتخاب شدند. بخش کمی پژوهش با استفاده از ابزار پرسش نامه محقق ساخته برگرفته از الگوی کیفی پژوهش بعد از تایید روایی و پایایی در جامعه آماری که تعداد نمونه آماری بر اساس نمونه‌ گیری تصادفی 213 نفر برآورد گردید، توزیع شد. شیوه تجزیه و تحلیل این بخش با استفاده از نظریه داده بنیاد می ‌باشد. نتایج این بخش از تحقیق در قالب شش مقوله اصلی و 23 مقوله‌ های فرعی تبیین گردید. نتایج این تحقیق می‌توانند به بانک ‌ها و مؤسسات مالی کمک کنند تا با بهره ‌گیری از هوش مصنوعی، استراتژی‌ های بازاریابی خود را بهبود بخشند و در نتیجه، جذب مشتری را افزایش و رضایت آنان را نیز افزایش دهند.یافته های پژوهش حاضر در دو بخش کیفی و کمی ارائه می گردد: در بخش کیفی، مفاهیم و نکات کلیدی از مصاحبه‌ها استخراج و تحلیل شدند که منجر به شناسایی 184 کد گردید. این کدها در قالب چک لیستی برای مصاحبه با خبرگان تنظیم و برخی از گویه‌ها اصلاح و حذف شدند. در بخش کدگذاری محوری، مفاهیم مرتبط دسته‌بندی و عناوین کلی براساس نظریه‌های موجود تعیین شد.