نقش رسانه در ارتقای اعتماد عمومی به نظام بهداشت و سلامت در ایران: یک مطالعه کیفی پدیدارشناسانه - کاوند رضا (توسعه فردی و تحول سازمانی)
هدف این پژوهش تبیین نقش رسانه در شناسایی موانع و ارائه راهکارهای ارتقای اعتماد عمومی نسبت به نظام بهداشت و سلامت در ایران بود. پژوهش حاضر با رویکرد کیفی و روش پدیدارشناسی توصیفی انجام شد. داده‌ها از طریق مصاحبه‌های نیمه‌ساختاریافته با ۲۰ شهروند دارای تجربه استفاده از خدمات درمانی (۱۸ تا ۶۵ سال) گردآوری گردید. نمونه‌گیری به شیوه در دسترس و گلوله‌برفی انجام شد و مصاحبه‌ها تا اشباع نظری ادامه یافت. تحلیل داده‌ها با روش کلایزی در هفت گام صورت گرفت و اعتبار یافته‌ها از طریق بازبینی مشارکت‌کنندگان تأیید شد. نتایج نشان داد اعتماد عمومی به نظام سلامت حاصل برهم‌کنش شش مؤلفه اصلی است: توجه به وضعیت سلامت بیماران، نفوذ رسانه‌ای و گسترش آگاهی سلامت‌محور، خدمات بیمه‌ای، پاسخگویی نظام سلامت، نقش تسهیل‌گرانه خدمات بهداشتی و نقش دولت در سلامت. رسانه‌ها با افزایش شفافیت اطلاعات، آموزش سلامت، انعکاس مسئولانه اخبار پزشکی و تقویت ارتباط پزشک–بیمار نقش محوری در ارتقای اعتماد ایفا می‌کنند، در حالی که هزینه‌های درمان، ضعف پاسخگویی، کمبود شفافیت و ناکارآمدی بیمه از مهم‌ترین موانع کاهش اعتماد شناسایی شدند. اعتماد عمومی به نظام سلامت پدیده‌ای چندبعدی است که نیازمند رویکردی جامع و هماهنگ میان دولت، نظام سلامت، رسانه‌ها و جامعه است. بهره‌گیری هدفمند از ظرفیت رسانه‌ها، اصلاح سیاست‌های بیمه‌ای، تقویت پاسخگویی و ارتقای اخلاق حرفه‌ای می‌تواند به‌طور معناداری اعتماد عمومی را افزایش دهد.