شناسایی شرایط علّی اثرگذار بر بالندگی حرفهای استادان با رویکرد تربیت استاد فکور در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری - علیپور رعیت سارا; حسینی طبقدهی سیده لیلا; رضایی راد مجتبی; اسمعیل نیا شیروانی کامبیز (توسعه فردی و تحول سازمانی)
هدف این مطالعه شناسایی شرایط علّی اثرگذار بر مدل بالندگی حرفه¬ای استادان با رویکرد تربیت استاد فکور در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری بود. روش پژوهش آمیخته بود که جامعه آماری در بخش کیفی شامل تمام خبرگان و صاحب‌نظران دانشگاهی که هیات علمی دانشگاه‌های آزاد اسلامی استان مازندران بود که براساس قانون اشباع نظری 15 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند و در بخش کمّی نیز جامعه آماری شامل کلیه اساتید تمام وقت و نیمه وقت و مدعو دانشگاه‌ آزاد اسلامی واحد ساری مشغول به فعالیت در سال تحصیلی 1403-1402 به تعداد 540 نفر بود و حجم نمونه‌ی ‌آماری بر اساس فرمول کوکران تعداد 225 نفر با روش نمونه¬گیری تصادفی در نظر گرفته شد. برای جمع‌آوری اطلاعات در بخش کیفی از مصاحبه نیمه‌ساختاریافته و در بخش از پرسشنمه محقق ساخته حاصل از بخش کیفی بود. روش تحلیل داده¬ها در بخش کیفی کدگذاری و در بخش کمی استفاده از نرم‌افزارهای SPSS-v23، AMOS بود. نتایج نشان داد که شرایط علّی شامل کاریزما و ویژگی‌های شخصیتی، مهارت‌های ارتباطی، تدریس اثربخش، سواد شناختی، اخلاق حرفه¬ای و شرایط محیط یادگیری می‌باشد که بیش‏ترین مولفه اصلی موثر، مولفه "مهارت‌های ارتباطی" با مقداره آماره (156/20= t) بوده و کم‏ترین مولفه موثر نیز مولفه "شرایط محیط یادگیری" با مقداره آماره (220/10= t) در شرایط علی می‌باشد. همچنین نتایج آزمون تی تک نمونه‌ای نشان می‌دهد که تمام 6 مولفه اصلی شرایط علّی بر مدل بالندگی حرفه¬ای استادان با رویکرد تربیت استاد فکور موثر می‌باشند (000/0 =sig). نتایج عوامل مؤثر بر بالندگی حرفه‌ای استادان با رویکرد استاد فکور نشان می‌دهد که همه این عوامل در کنار هم به ساختار یک محیط یادگیری مناسب کمک می‌کنند که در آن اساتید می‌توانند به بالندگی حرفه‌ای برسند و می‌توان بیان نمود که برای تحقق بالندگی حرفه‌ای و تربیت اساتید فکور، توجه به تمامی این مولفه‌ها و شرایط ضروری است.