طراحی الگوی شاخصهای توانمندسازی منابع انسانی پایدار با تأکید بر نسل چهارم صنعتی در صنعت بانکداری - هوشیار الناز; تقی زاده هوشنگ; تاری غفار (توسعه فردی و تحول سازمانی)
در عصر حاضر، تحولات سریع فناوری و ظهور نسل چهارم صنعتی تأثیرات عمیقی بر سازمانها و به ویژه بخش بانکداری داشته است. نسل چهارم صنعتی با بهره‌گیری از فناوری‌های پیشرفته‌، شیوه‌های سنتی مدیریت منابع انسانی را به چالش کشیده و نیازمند رویکردهای نوین در توانمندسازی کارکنان است؛ لذا هدف این مقاله طراحی الگوی شاخصهای توانمندسازی منابع انسانی پایدار با تأکید بر نسل چهارم صنعتی در صنعت بانکداری بوده است. روش تحقیق آمیخته اکتشافی بوده است. در بخش کیفی بر اساس تحلیل تم، مولفههای الگوی شاخصهای توانمندسازی منابع انسانی پایدار مشخص شده است. ابزار گردآوری دادهها در این بخش مصاحبه با گروه خبرگان بوده است. در بخش کمی نیز الگوی شاخصهای توانمندسازی منابع انسانی پایدار با تأکید بر نسل چهارم صنعتی در صنعت بانکداری طراحی شده است. تحلیل دادهها در بخش کمی بر اساس تحلیل عاملی تأییدی و مدلسازی ساختاری تفسیری انجام گرفته است. گردآوردی دادهها در بخش کمی بر اساس دو پرسشنامه انجام شده است. جامعه آماری در بخش تحلیل عاملی، کلیه مدیران، روسای شعب و معاونان آنها با نمونه 127 نفری و در بخش مدلسازی ساختاری تفسیری گروه خبرگان بخش کیفی بوده است. یافتههای پژوهش در بخش کیفی نشان دهنده هفت تم اصلی و سی و سه تم فرعی بوده است. در بخش کمی، نتایج تحلیل عاملی تأییدی نشان دهنده مناسب بودن هر یک از الگوهای تأییدی بوده است. همچنین نتایج مدلسازی ساختاری تفسیری نشان میدهد که الگوی تدوین شده دارای پنج سطح بوده که آموزش مداوم مهارتهای دیجیتال در سطح پنجم تأثیرگذارترین مولفه الگو بوده است.