تبیین مدل علی پیش‌بینی اشتیاق شغلی بر اساس سلامت معنوی و سرمایه معنوی معلمان تربیت اسلامی استان صلاح‌الدین عراق - عبید فاروق خلف; امیدیان فرانک; عبد قیس ذیاب; براتعلی مریم (توسعه فردی و تحول سازمانی)
هدف از این پژوهش بررسی نقش پیش‌بینی‌کنندگی سلامت معنوی و سرمایه معنوی در اشتیاق شغلی معلمان تربیت اسلامی در استان صلاح‌الدین عراق بود. پژوهش حاضر به لحاظ هدف کاربردی و از نظر روش، توصیفی-همبستگی بود. جامعه آماری شامل 1115 نفر از معلمان تربیت اسلامی دوره متوسطه دوم در استان صلاح‌الدین عراق در سال تحصیلی 2024–2025 بود. 391 نفر با روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار جمع‌آوری داده‌ها شامل پرسشنامه اشتیاق شغلی اتریخت (2003)، سلامت معنوی دلمن و فری (2004)، و سرمایه معنوی خالیک و همکاران (2014) بود. داده‌ها با استفاده از آزمون‌های آماری چون ضریب همبستگی پیرسون، تحلیل رگرسیون، آزمون تی و مدل‌یابی معادلات ساختاری با نرم‌افزار SPSS و SmartPLS تحلیل شدند. نتایج نشان داد بین سلامت معنوی و اشتیاق شغلی (β = 0.326, t = 7.903, p < 0.001) و بین سرمایه معنوی و اشتیاق شغلی (β = 0.237, t = 2.701, p < 0.001) رابطه معناداری وجود دارد. مدل پژوهش دارای برازش قوی با شاخص GOF برابر با 0.709 بود. همچنین مقدار R² برای متغیر اشتیاق شغلی برابر با 0.747 گزارش شد که حاکی از قدرت پیش‌بینی بالای مدل است. سلامت معنوی و سرمایه معنوی نقش مؤثری در پیش‌بینی اشتیاق شغلی معلمان ایفا می‌کنند. نتایج این پژوهش می‌تواند مبنایی برای برنامه‌ریزی راهبردی در جهت ارتقای انگیزش معلمان و بهبود محیط آموزشی در استان صلاح‌الدین عراق باشد.