طراحی الگوی ایستایی سازمانی در اداره کل تأمین اجتماعی خراسان رضوی - طالبی گلده, ذاکر; خراسانی طرقی, حامد; رحیم پور, امیر (توسعه فردی و تحول سازمانی)
هدف پژوهش حاضر، طراحی الگوی ایستایی سازمانی در اداره کل تأمین اجتماعی خراسان رضوی با استفاده از رویکرد نظریه‌پردازی داده‌بنیاد بود. پژوهش حاضر از نظر رویکرد، کیفی و از نوع نظریه‌پردازی داده‌بنیاد با رویکرد اشتراوس و کوربین بود. جامعه آماری شامل مدیران اداره کل تأمین اجتماعی خراسان رضوی در حوزه منابع انسانی و رفتار سازمانی بود که با استفاده از نمونه‌گیری هدفمند و اصل اشباع نظری، 12 نفر به‌عنوان مشارکت‌کنندگان انتخاب شدند. داده‌ها از طریق مصاحبه‌های عمیق نیمه‌ساختاریافته گردآوری و با استفاده از نرم‌افزار مکس‌کیودا تحلیل شدند. جهت تأمین اعتبار داده‌ها از درگیری طولانی‌مدت، مشاهده مداوم و بازبینی مشارکت‌کنندگان استفاده شد. همچنین پایایی کدگذاری‌ها با استفاده از ضریب کاپا برابر با 0.793 تأیید گردید. یافته‌های پژوهش نشان داد که الگوی ایستایی سازمانی شامل 203 شاخص اولیه، 27 مؤلفه، 13 بعد و 6 مقوله اصلی است. شرایط علّی شامل ابعاد رفتاری، روان‌شناختی، مدیریتی و ساختاری بودند که از طریق مؤلفه‌هایی نظیر رفتار انفعالی، بی‌انگیزگی، سوگیری مدیریتی و تمرکز ساختاری، ایستایی سازمانی را شکل می‌دادند. مقوله محوری پژوهش «ایستایی سازمانی» بود که تحت تأثیر شرایط زمینه‌ای اقتصادی، فرهنگی–اجتماعی و فناورانه و همچنین مداخله‌گرهای محیط خرد و کلان قرار داشت. راهبردهای ارتباطی و انطباقی، به‌عنوان پاسخ سازمان به وضعیت ایستا شناسایی شدند و پیامدهای فردی و سازمانی همچون فرسودگی شغلی، افت بهره‌وری و ناکامی در پاسخگویی را به همراه داشتند. نتایج پژوهش نشان داد که ایستایی سازمانی حاصل تعامل پیچیده عوامل فردی، مدیریتی، ساختاری و محیطی است و نمی‌توان آن را صرفاً ناشی از یک عامل منفرد دانست. الگوی ارائه‌شده می‌تواند مبنایی برای طراحی سیاست‌ها و مداخلات مدیریتی به‌منظور افزایش پویایی، یادگیری سازمانی و بهبود اثربخشی در سازمان‌های دولتی، به‌ویژه سازمان تأمین اجتماعی، فراهم سازد.