تأثیر مشارکت ورزشی در سلامت اجتماعی کارکنان وزارت ورزش و جوانان عراق - عادل حمید, رقیه; بدری آذرین, یعقوب; جوانی, وجیهه (توسعه فردی و تحول سازمانی)
با توجه به اهداف شکل گیری وزارت ورزش و جوانان عراق توجه به تعیین کننده‌ها و پیش بینی کننده‌های بهزیستی جسمی و سلامت اجتماعی اهمیت فزاینده‌ای پیدا می‌کند. این پژوهش که بر خواسته از اهمیت این مسئله بود به ارائه راهکارهایی برای افزایش بهزیستی جسمی و سلامت اجتماعی در کارکنان وزارت ورزش و جوانان که متولیان ورزش کشور می‌باشند، بپردازد. این مطالعه، یک مطالعه میدانی از نوع توصیفی و کاربردی می‌باشد و بر آن است تا تاثیر مشارکت ورزشی در سلامت اجتماعی کارکنان وزارت ورزش و جوانان عراق را بررسی کند. جامعه آماری همه کارکنان وزارت ورزش و جوانان عراق می‌باشد و تعداد نمونه‌های آماری بر اساس جدول گرجسی مورگان برآورد شده و از روش نمونه گیری در دسترس استفاده شد. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه استاندارد سلامت اجتماعی كییز که در بنیاد علمی مك آرتور آمریكا در سال 2004 ساخته شده است که برای تعیین پایایی این‌ آزمون آرجیل و لو(2006) ضریب آلفایی 90/0 را با 347 آزمودنی‌ فارنهام و برونیک ضریب آلفای 87/0 را با 101 آزمودنی‌ بدست آورده‌اند، استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده‌ها در سطح آمار توصیفی، از میانگین و انحراف معیار و جدول توزیع فراوانی از آمار استنباطی و برای بررسی آزمون فرضیات از روش معادلات ساختاری استفاده شد. مشارکت ورزشی در سلامت اجتماعی کارکنان وزارت ورزش و جوانان عراق تاثیر معنی داری دارد. شیوه زندگی فعال و داشتن برنامه ورزشی و مشارکت ورزشی با افزایش سلامت اجتماعی و ابعاد آن میتواند موجب ارتقای بهزیستی اجتماعی شود. بدین صورت که شیوه زندگی فعال، مشارکت ورزشی و انجام فعالیتهای بدنی موجب فعالیت بیشتر و مفیدتر در کارکنان وزارت ورزش و جوانان میگردد. این مطالعه در ارائه راهکارهای تامین سلامت اجتماعی از طریق مشارکت ورزشی در کارکنان وزارت ورزش و جوانان عراق کمک می‌کند. پیشنهادات پژوهش حاضر میتواند راهنمایی برای دست اندرکاران و مدیران ورزشی باشد.