طراحی و اعتباریابی مدل ارزیابی کارآفرینی سازمانی به‌عنوان محرک رشد اقتصادی با رویکرد آموزش کارآفرینی در شرکت پارس الکتریک - شهیدی تبار, محمدرضا; کرامتی, محمدعلی; حقیقت منفرد, جلال (توسعه فردی و تحول سازمانی)
هدف پژوهش حاضر طراحی و اعتباریابی مدل ارزیابی کارآفرینی سازمانی با رویکرد آموزش کارآفرینی و تبیین نقش آن در ارتقای نوآوری، یادگیری سازمانی و رشد اقتصادی در شرکت پارس الکتریک است. پژوهش حاضر از نوع کاربردی–توسعه‌ای و با رویکرد ترکیبی (کیفی–کمی) انجام شد. در بخش کیفی، با استفاده از مصاحبه نیمه‌ساختاریافته با 17 نفر از خبرگان، مضامین اصلی و فرعی مؤثر بر کارآفرینی سازمانی استخراج و از تحلیل مضمون و روش مدل‌سازی ساختاری تفسیری (ISM) برای تعیین روابط میان مؤلفه‌ها استفاده شد. در بخش کمی، داده‌ها از 150 نفر از مدیران و کارکنان شرکت پارس الکتریک گردآوری و با استفاده از نرم‌افزار SmartPLS تحلیل گردید. روایی همگرا، پایایی ترکیبی و برازش مدل ساختاری از طریق شاخص‌های R²، Q² و GOF بررسی شد. نتایج تحلیل کیفی و کمی منجر به شناسایی ده تم اصلی شامل: کیفیت و هم‌سویی محتوای آموزشی، موانع و حمایت‌های ساختاری، پیوند آموزش با عمل، ارزیابی و پایش اثرگذاری، فناوری و زیرساخت نوآوری، سرمایه‌گذاری در یادگیری سازمانی، بهبود فرآیندها، مدیریت ذی‌نفعان و برند نوآور، توسعه سرمایه انسانی و پیامدهای کلان اقتصادی شد. مدل نهایی چهار سطحی ISM نشان داد که کیفیت محتوا و حمایت ساختاری نقش زیربنایی دارند و از طریق توانمندسازهایی نظیر فناوری و یادگیری سازمانی، به بهبود فرآیندها و رشد اقتصادی منجر می‌شوند. شاخص GOF برابر 0.795، نشان‌دهنده برازش قوی مدل است. نتایج پژوهش بیانگر آن است که آموزش کارآفرینی، زمانی مؤثر است که با فرهنگ سازمانی، فناوری و ساختارهای حمایتی هم‌راستا شود. مدل طراحی‌شده می‌تواند به‌عنوان چارچوبی کارآمد برای ارزیابی، تقویت و نظارت بر کارآفرینی سازمانی در شرکت‌های صنعتی مورد استفاده قرار گیرد.