ارائه مدل ساختاری جانشین‌پروری با رویکرد بهره‌وری منابع انسانی در شرکت فرودگاه‌های ایران - وطن خواه, سعداله; رنجبر, منصور; فاضلی کبریا, حامد (توسعه فردی و تحول سازمانی)
هدف این پژوهش ارائه و آزمون یک مدل ساختاری جانشین‌پروری مبتنی بر رویکرد بهره‌وری منابع انسانی در شرکت فرودگاه‌های ایران است. پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر روش توصیفی–پیمایشی است. جامعه آماری شامل کلیه مدیران عالی، ارشد، میانی، عملیاتی و کارشناسان عملیاتی شرکت فرودگاه‌های ایران به تعداد ۱۵۲۱ نفر بود که بر اساس فرمول کوکران، ۳۲۰ نفر به روش نمونه‌گیری تصادفی طبقه‌ای انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده‌ها پرسش‌نامه محقق‌ساخته جانشین‌پروری با رویکرد بهره‌وری منابع انسانی شامل ۶۰ گویه در شش بعد (پدیده محوری، شرایط علّی، شرایط زمینه‌ای، شرایط مداخله‌گر، راهبردها و پیامدها) بود. روایی صوری و محتوایی ابزار تأیید و پایایی آن با ضریب آلفای کرونباخ 0.94 محاسبه شد. تحلیل داده‌ها با استفاده از مدل‌سازی معادلات ساختاری و نرم‌افزارهای SPSS و PLS انجام گرفت. نتایج نشان داد تمامی روابط بین ابعاد مدل از نظر آماری معنادار هستند (t>1.96). بیشترین تأثیر مربوط به عوامل مداخله‌گر با ضریب مسیر 0.744 و آماره تی 26.304 بود. شرایط علّی (β=0.724)، شرایط زمینه‌ای (β=0.717) و پدیده محوری (β=0.692) نیز اثرات قوی و معناداری بر جانشین‌پروری داشتند. شاخص‌های برازش و مقادیر Q² حاکی از اعتبار ساختاری و قدرت پیش‌بینی مناسب مدل بودند. یافته‌ها نشان می‌دهد استقرار نظام جانشین‌پروری اثربخش در شرکت فرودگاه‌های ایران مستلزم تمرکز هم‌زمان بر مداخلات مدیریتی فعال، اصلاح بسترهای فرهنگی و ساختاری و پاسخ‌گویی به نیازهای علّی سازمان است که در نهایت به ارتقای پایدار بهره‌وری منابع انسانی منجر می‌شود.