مؤلفه‌ها و ابعاد محتوای الکترونیکی دوره‌های مهارتی مدیران میانی در مرکز آموزش مدیریت دولتی - افتخاری مقدم, رامسیس; پارسا معین, کوروش; افکانه, صغری (توسعه فردی و تحول سازمانی)
هدف از پژوهش حاضر، شناسایی مؤلفه‌ها و ابعاد محتوای الکترونیکی دوره‌های مهارتی مدیران میانی در مرکز آموزش مدیریت دولتی است. این مطالعه با رویکرد کیفی و به روش تحلیل مضمون انجام شده است. جامعه آماری شامل اسناد علمی و خبرگان دانشگاهی و سازمانی بود که از میان آن‌ها ۱۹ نفر به‌صورت هدفمند انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده‌ها مصاحبه نیمه‌ساختاریافته بود و برای تحلیل داده‌ها از نرم‌افزار MAXQDA و کدگذاری سه‌مرحله‌ای (باز، محوری، انتخابی) بهره گرفته شد. به‌منظور اطمینان از اعتبار یافته‌ها از معیارهای اعتبار، قابلیت اعتماد، انتقال‌پذیری و تأییدپذیری استفاده شد. تحلیل داده‌ها منجر به شناسایی ۱۲ مؤلفه سازمان‌دهنده و ۳ مضمون فراگیر در خصوص طراحی محتوای الکترونیکی دوره‌های مهارتی شد. ابعاد اصلی شامل هدف از ارائه محتوا (مانند نیازسنجی، تعیین مخاطب و امکان‌سنجی)، طراحی محتوا (شامل محتوای مفهومی، فرایندی و عملکردی) و پشتیبانی از محتوا (نظیر بستر تعاملی، درگیرسازی مخاطب و ارزشیابی) بودند. کدهای به‌دست‌آمده در قالب شبکه مضامین سازمان‌دهی شدند و نشان دادند که مؤلفه‌های محتوا باید نیازمحور، کاربرمحور و مبتنی بر فناوری باشند. نتایج پژوهش نشان داد طراحی اثربخش محتوای الکترونیکی برای دوره‌های مهارتی مدیران میانی مستلزم توجه به اهداف مشخص، تطابق با نیازهای مدیران، بهره‌گیری از فناوری اطلاعات و تأمین بستر پشتیبانی و ارزشیابی مستمر است. استفاده از محتوای تعاملی، چندرسانه‌ای و کاربردی می‌تواند رضایت، یادگیری و عملکرد مدیران را افزایش دهد و اثربخشی آموزش‌های الکترونیکی را در نظام مدیریتی کشور بهبود بخشد.