تدوین الگوی فراموشی سازمانی راهبردی در هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای: مطالعه موردی استان لرستان - طرهانی, عباس; پاکان, سعید; پورحسینی, ابراهیم (توسعه فردی و تحول سازمانی)
نظام‌های آموزشی فنی و حرفه‌ای نیازمند سازوکارهای پویا برای مدیریت منابع دانشی هستند. در این میان، فراموشی سازمانی هدفمند به عنوان فرآیندی راهبردی، امکان پالایش دانش منسوخ و ایجاد ظرفیت برای یادگیری‌های جدید را فراهم می‌سازد. هدف این پژوهش، طراحی و آزمون مدل فراموشی سازمانی هدفمند در هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای استان لرستان بود. پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از لحاظ ماهیت، توصیفی-همبستگی بود. جامعه آماری شامل ۲۳۰ نفر از مدیران هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای استان لرستان بود که ۲۰۰ نفر به روش نمونه‌گیری خوشه‌ای انتخاب شدند. داده‌ها با استفاده از دو پرسشنامه فراموشی سازمانی محقق‌ساخته و مهارت‌های حرفه‌ای مدیر گردآوری و با رویکرد مدل‌سازی معادلات ساختاری (PLS) تجزیه و تحلیل شدند. نتایج نشان داد تدوین استراتژی بخشی و استراتژی آموزشی بر استراتژی مدیریت دانش، استراتژی مدیریتی بر تدوین استراتژی بخشی، استراتژی آموزشی و استراتژی انگیزشی، و استراتژی انگیزشی بر تدوین استراتژی آموزشی تأثیر مثبت و معنادار دارند. همچنین استراتژی انگیزشی بر استراتژی مدیریت دانش تأثیر منفی و معنادار داشت. شاخص نیکویی برازش (0.64= GOF) بیانگر برازش بسیار مناسب مدل بود. یافته‌ها نشان می‌دهد اجرای موفق فراموشی سازمانی هدفمند در هنرستان‌ها، مستلزم توجه همزمان به استراتژی‌های مدیریتی، آموزشی، بخشی و انگیزشی است